Sudová vína

Podávání Vína

Víno je královský nápoj a zaslouží si, abychom se k němu chovali s úctou a určitou obřadností. Jsme-li v restauraci, správné podávání vína má na starosti číšník nebo sommelier. Podle vžitých západních společenských pravidel je třeba především dbát na to, aby víno mělo správnou teplotu:

Mladé bílé víno

9 – 10 °C

Starší bílé víno

10 – 12 °C

Červená vína

11 – 13 °C

Těžší červená vína

14 – 16 °C

Šumivá vína

6 – 8 °C

Dezertní vína

10 – 12 °C

Kořeněná vína

9 – 10 °C


  Aktuality:



Otevíráme nový internetový obchod s víny a destiláty. Navštivte nás na www.jovino.cz

JoVíno.cz - obchod s víny a destiláty.
Kanadská vína, která dovážíme, se těší stále většímu zájmu, viz článek z týdenníku Euro:

zobrazit článek
© 2004 - 2009 Sudová vína. All rights reserved. Eshop: JoVíno.cz [CNW:Counter]