|
|
Podávání Vína
Víno je královský nápoj a zaslouží si, abychom se k němu chovali s úctou a určitou obřadností. Jsme-li v restauraci, správné podávání vína má na starosti číšník nebo sommelier. Podle vžitých západních společenských pravidel je třeba především dbát na to, aby víno mělo správnou teplotu:
Mladé bílé víno |
9 – 10
°C |
Starší bílé víno |
10 – 12
°C |
Červená vína |
11 – 13
°C |
Těžší červená vína |
14 – 16
°C |
Šumivá vína |
6 – 8
°C |
Dezertní vína |
10 – 12
°C |
Kořeněná vína |
9 – 10
°C |
|
|
|
Aktuality:
Otevíráme nový internetový obchod s víny a destiláty. Navštivte nás na www.jovino.cz
Kanadská vína, která dovážíme, se těší stále většímu zájmu, viz
článek z týdenníku Euro:
|
|